Доступність посилання

ТОП новини

У справі про розстріл на Майдані затримали трьох з «Беркута» – ГПУ


Олег Махніцький, в.о. генерального прокурора України
Олег Махніцький, в.о. генерального прокурора України
Командирами відповідних підрозділів вже затримано і заарештовано трьох працівників спецпідрозділу «Беркут», які вбивали людей під час протестних акцій в лютому на майдані Незалежності. Про це заявив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький, передає «5 канал».

«Заарештовано троє співробітників спецпідрозділу «Беркут», вина яких уже доведена і справа готується до подання в суд», – сказав Махніцький.

За його словами, закінчуються останні слідчі дії, і справа надійде до суду в червні. Крім того, у справі було проведено 1,5 тисячі слідчих дій.

«Слідством також встановлено організаторів, починаючи з Януковича, Адміністрації президента, МВС, і закінчуючи командирами відповідних підрозділів і безпосередніх бійців», – зазначив в.о. генпрокурора.

Щодо справи про розгін студентів на Майдані в листопаді, то виявлено ще один злочин, який вчинили особи, причетні до цього порушення.

«Це стаття 340 КК України – незаконне перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів. За цією статтею, яка не була включена в закон про амністію. Гепрокуратура відкрила кримінальну справу», – зазначив в.о. генпрокурора.

Махніцький нагадав, що в справі про розгін студентів фігурують Андрій Клюєв, Володимир Сівкович, Олександр Попов, керівник київської міліції Володимир Коряк і двоє його заступників.

У п'ятницю під будівлею МВС у Києві активісти Євромайдану вимагали покарання винних за розгін студентів торік у листопаді.
XS
SM
MD
LG