Доступність посилання

ТОП новини

Російських журналістів підозрюють у зборі інформації в зоні АТО – Нацгвардія


У районі проведення антитерористичної операції затримали двох російських журналістів, які вели спостереження за одним з блокпостів, повідомляють у Національні гвардії.

«6 червня військовослужбовцями Національної гвардії, поблизу до одного з блокпостів у зоні проведення АТО, за підозрою у вчиненні спостереження та зборі інформації за організацією служби на блокпості були затримані двоє журналістів російського видання «Звезда», які мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці», – повідомляють у Нацгвардії.

18 травня у районі Краматорська (Донецька область) були затримані журналісти прокремлівського каналу LifeNews Олег Сидякіна і Марат Сайченко. Пізніше їх доставили до Києва для допиту і звинуватили у сприянні тероризму.

Згодом співробітники телеканалу LifeNews були звільнені на прохання представників ООН і ОБСЄ і видворені з України із забороною в’їзду. А президент Росії Володимир Путін нагородив їх орденами мужності.

У березні Росія анексувала український Крим. Тепер українська сторона і Захід звинувачу Росію у дестабілізації ситуації на сході України.
XS
SM
MD
LG