Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни відчувають недовіру до Порошенка – опитування


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко представляє інтереси Заходу і українських олігархів, вважає більшість росіян, свідчать дані опитування, проведеного Всеросійським центром дослідження громадської думки.

За його результатами, понад 60% росіян стежили за перебігом президентської виборчої кампанії в Україні, зокрема 19% робили це постійно, третина (36%) не виявляла інтересу до цієї події.

На запитання, які почуття викликає Порошенко, відповіді росіян розподілилися так: недовіра (29%), байдужість (22%), антипатія (19%) і осуд (17%). Кожен десятий респондент у ньому розчарований (11%) або налаштований скептично (10%), з ненавистю ставляться 7% опитаних. З довірою і надією сприймають Порошенка по 2% респондентів відповідно.

Соціологи запитали у росіян, чиї позиції та інтереси, на їхню думку, представляє Порошенко. 43% опитаних відповіли, що новий президент України представляє інтереси США і Євросоюзу; 37% – впевнені, що він лобіює інтереси великого бізнесу, олігархів; 21% респондентів вважають, що Порошенко близький із націоналістами і «бандерівцями»; 17% – переконані, що його непокоять лише власні інтереси; 12% росіян вважають, що новий український президент представляє інтереси спецслужб.

Про те, що глава держави є представником західної та центральної областей України, сказали 6% респондентів. 2% припускають, що новий президент обстоює позиції жителів східної та південної України і лише 1% – що він представляє інтереси всіх українців.

Опитування ВЦВГД відбувалося 31 травня – 1 червня серед 1600 осіб у 130 населених пунктах в 42 суб’єктах Російської Федерації.
XS
SM
MD
LG