Доступність посилання

ТОП новини

США: бойовики в Іраку є загрозою для цілого регіону


Джен Псакі
Джен Псакі
Пов’язані з «Аль-Каїдою» бойовики, які захопили друге за величиною місто Іраку Мосул, становлять загрозу для цілого регіону, заявляють у США.

За словами речниці американського Держдепартаменту Джен Псакі, ситуація «надзвичайно серйозна». Вона наголосила, що Вашингтон підтримує «сильну скоординовану відповідь на цю агресію».

Раніше сьогодні стало відомо, що бойовики з ісламістського угруповання «Ісламська держава Іраку й Леванту» взяли під контроль Мосул. За даними очільника провінції Нінава, адміністративним центром якої є Мосул, це сталося після того, як бойовики відтіснили зі своїх позицій поліцію і військових.

За даними місцевої влади, десятки озброєних ісламістів штурмували урядові будівлі, зайняли поліцейські відділки й звільнили з вʼязниць декого з раніше засуджених.

З огляду на події в Мосулі премʼєр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі закликав парламент оголосити у країні надзвичайний стан.

Це рішення парламент має розглянути 12 червня.

Бойовики з угруповання «Ісламська держава Іраку й Леванту» з січня контролюють деякі райони Рамаді, столиці західної провінції Анбар, а також значну частину сусіднього міста Фалуджа.
XS
SM
MD
LG