Доступність посилання

ТОП новини

Газові переговори в Києві завершилися безрезультатно


Без досягнення домовленості щодо ціни російського газу завершилися сьогодні вночі в Києві тристоронні переговори за участю України, Росії та Євросоюзу.

За повідомленнями інформагенцій, голова Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв підтвердив готовність звернутися до арбітражного суду в Стокгольмі з вимогою перегляду умов укладеного в 2009 році контракту.

Росія не була налаштована знайти компроміс, Україна готова до обмеження постачання газу. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан.

Офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов підтвердив позицію своєї компанії: якщо до 9:00 за київським часом 16 червня «Нафтогаз» не погасить борг на суму 1 мільярд 950 мільйонів доларів, поставки будуть переведені на режим попередньої оплати.

Минулого тижня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сказав, що Україна не погоджується на знижку в ціні газу на 100 доларів за тисячу кубометрів, яка може бути скасована в будь-який момент рішенням уряду Росії. Україна зацікавлена в закріпленні ринкової ціни у новому контракті, наголосив прем’єр.
«Ми ці російські пастки знаємо» – Яценюк про знижку на газ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00
XS
SM
MD
LG