Доступність посилання

ТОП новини

Харківські євромайданівці вимагали повної люстрації влади


Харківський Євромайдан провів «люстраційне» Віче
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
Харківські євромайданівці зібралися на народне віче біля пам’ятника Шевченку. Понад чотири сотні людей вимагали повної люстрації влади, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. На одному з плакатів протестувальники написали: «Дуже мучить ностальгія – куля в лоб».

Прихильники змін в Україні вимагали громадського обговорення всіх кадрових призначень в державні органи влади Харківської області.

«Ми вийшли за те, щоб змінювати систему і сьогодні ми вимагаємо повної люстрації влади. Ми проти підкилимного шурхотіння», – наголосив один з організаторів народного віча Володимир Чистілін.

Також присутні на вічі висловили протест щодо ймовірного призначення Геннадія Кернеса на посаду голови обласної державної адміністрації, про що пишуть українські ЗМІ.

«У даному випадку, якщо йдеться про міського голову Геннадія Кернеса, то ми виступаємо проти нього як голови ОДА і взагалі проти тих людей з його команди, що багато поганого зробили в місті, зокрема і в часи Майдану. Ми знаємо, що Геннадій Кернес возив «тітушок» у Київ, він кришував «Оплот». Якщо згадати постійні провокації, коли підрізали наших людей, зривали нам форум Євромайданів – це все не могло бути без Геннадія Кернеса», – наголосив Чистілін.

Згодом учасники акції перейшли до генерального консульства Росії, де протестують проти агресії Москви.

Раніше повідомлялося, що завтра до Харкова має прибути міський голова Геннадій Кернес з Ізраїлю, там він проходив лікування після тяжкого поранення внаслідок замаху.

Минулого тижня у Харкові половина фракції Партії регіонів в обласній раді проголосували за звернення до президента Петра Порошенка з проханням призначити Геннадія Кернеса на посаду керівника області.
XS
SM
MD
LG