Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив розслідувати загибель російського журналіста


Петро Порошенко
Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко на прохання ОБСЄ наполягає на ретельному розслідуванні обставин загибелі російського кореспондента ВДТРК Ігоря Корнелюка поблизу Луганська.

Про хід розслідування буде проінформовано ОБСЄ, йдеться в повідомленні на сайті президента.

Глава держави висловив співчуття у зв’язку із загибеллю Ігоря Корнелюка.

«За наявною інформацією, 17 червня в районі Металіста під Луганськом терористи атакували позиції українських силовиків. Військові прийняли бій. Вогнем у відповідь було знищено більше 10 терористів», – йдеться в повідомленні.

Всеросійська державна телевізійна й радіомовна компанія (ВДТРК) заявила про загибель свого кореспондента Ігоря Корнелюка в результаті мінометного обстрілу в районі селища Металіст Луганської області. Доля звукооператора Антона Волошина, який входив до знімальної групи Корнелюка, невідома. За повідомленням, журналіст загинув біля блокпоста бойовиків.

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук заявив, що російські журналісти потрапили на територію України нелегально, не були акредитовані при штабі Антитерористичної операції і надавали інформаційний супровід діяльності одній з терористичних груп.

Слідчий комітет Росії порушив справу через загибель Корнелюка.
XS
SM
MD
LG