Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розмістить в Україні місію з реформування міліції, судочинства та сфери громадянської безпеки


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Надіслати в Україну європейську місію під егідою Європейської спільної політики з безпеки та оборони, вирішили сьогодні голови дипломатичних відомств країн співдружності. Її завданням буде допомога в реформуванні системи української громадянської оборони, правоохоронних органів, Нацгвардії та системи правосуддя.

Про це йдеться у резолюції засідання Ради міністірів закордонних справ ЄС, яке відбулося у Люксембурзі.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Катрін Аштон, зокрема заявила, що «Україна звернулася із проханням про підтримку ЄС, оскільки вона вступає у критичний момент на шляху реформування свого сектору цивільної безпеки. Наша місія запропонує їй європейський досвід у підтримці української влади в сфері вдосконалення управління ефективною та справедливою правоохоронною системою, що перебуватиме під
демократичним контролем».

Серед головних завдань місії – надання стратегічних рекомендацій для розвитку сталої, підзвітної та ефективної служби громадянської безпеки, яка сприятиме зміцненню верховенства права в Україні. Радники ЄС насамперед зосередяться на підтримці відповідних українських правоохоронних, судових та інших органів, – повідомляє з Люксембурга кореспондент Радіо Свобода.

Штаб-квартира європейської місії розміститься в Києві, однак вона буде координувати регіональні консультативні програми. Перша команда європейських експертів прибуде до України вже за декілька тижнів. Початковий мандат місії розрахований на два роки.
XS
SM
MD
LG