Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво «ДНР» стверджує, що Київ не припинив бойових дій


Керівництво «ДНР» стверджує, що Київ не припинив бойових дій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Прем’єр угруповання «Донецька народна республіка», яке влада України визнає терористичним, Олександр Бородай стверджує, що Київ не дотримується оголошеного перемир’я.

За його словами, бої ведуться в районі Слов’янська, а сьогодні бронетехніка перейшла в наступ на околиці Донецька в районі аеропорту. «Нам нічого не залишається, окрім як воювати», – сказав Бородай.

Він також звернувся з проханням до керівництва Росії ввести на території Луганської та Донецької областей миротворчі війська.

Бородай наголосив, що не вважає пропозицію президента Росії Володимира Путіна до Ради Федерації про відкликання згоди на використання російських військ на території України «зрадою південного сходу».

Крім того, як заявив Бородай, сьогодні «депутати» донецької «Верховної ради» проголосували за «Конституцію Новоросії», згідно з якою «ДНР» і «ЛНР» стають «єдиною державою».

Минулої п’ятниці президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню на Донбасі 27 червня. Вчора сепаратисти заявили, що готові пристати на перемир’я. Але, за даними української влади, напади тривають. Зокрема, керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов повідомив, що бойовики під Слов’янськом сьогодні збили український вертоліт Мі-8. За попередніми даними, всі дев’ять людей, які перебували на борту, загинули.

XS
SM
MD
LG