Доступність посилання

ТОП новини

Влада через Кучму проводить бутафорні переговори? (Огляд преси)


Чи потрібно було Петру Порошенку в односторонньому порядку оголошувати перемир’я? Над цим розмірковують експерти газети «Сегодня». Більшість з них переконані, що спроба президента мирно врегулювати конфлікт на Сході була необхідна. Адже він таким чином ще раз продемонстрував серйозність намірів щодо мирного вирішення проблем шляхом переговорів. На думку експертів, завдяки такому кроку Україна виграла один раунд інформаційної війни у Росії. Однак дехто з експертів сумнівається, що в сепаратистів раптом з'явиться бажання мирних ініціатив.

Лише за три дні сепаратисти порушили перемир’я 44 рази. Як пише газета «Україна молода», їхні ватажки із самого початку дали зрозуміти, що миритись не збираються, і навіть встигли образитись на Путіна за його нерішучість, укотре попросивши підмоги й введення військ. Дописувач газети вважає, що влада вирішила через Леоніда Кучму, котрий не має жодних повноважень, провести бутафорні «перемовини». Така «дипломатія» і пошук порозуміння виливається в укріплення позицій сепаратистів, втрачання темпу визвольної операції та перехоплення ініціативи ворогом, наголошує видання.

«Розмови про мир і нові вибухи стрясають повітря над Донбасом» – у статті під таким заголовком газета «Голос України» пише, що сепаратистам мир не потрібен. Бойовики з самого початку скептично поставилися до пропозиції офіційного Києва взяти тайм-аут у бойових діях. І нині миротворчу паузу витримують тільки силовики. На думку експерта видання, єдиного терористичного руху з єдиним центром керування на Донбасі немає. Там сваволять бандформування, кожне з яких має свої корисливі цілі. Шукати можливість мирного діалогу з цими групами марно. З ними може бути одна розмова у вигляді ультиматуму: здавання в руки правосуддя або знищення, вважає експерт.

Люди, які виїхали із зони АТО, можуть звернутися в будь-який державний центр зайнятості, щоб працевлаштуватися або отримувати допомогу з безробіття. В даний час служба зайнятості функціонує в режимі оперативного реагування. Про те, чим вона може допомогти вимушеним переселенцям, з’ясовувала газета «Факти».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG