Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко призначає Горбуліна своїм радником


Володимир Горбулін, архівне фото
Володимир Горбулін, архівне фото

Володимир Горбулін, який був першим секретарем Ради національної безпеки та оборони після її створення, призначений радником президента України, повідомляє прес-служба голови держави з посиланням на підписаний сьогодні указ.

Петро Порошенко зустрівся з Володимиром Горбуліним і відзначив його авторитет у галузі національної безпеки, мовиться в повідомленні.

Крім того, президент зазначив, що в перспективі на базі Інституту стратегічних досліджень у структурі РНБО буде відновлений Інститут національної безпеки.

Голова держави наголосив, що сьогодні Україна потребує чіткої стратегії та ефективних рішень у сфері безпеки, бо тема безпеки «вийшла на перший пріоритет – з точки зору і міжнародної безпеки, і боєздатності армії, і оборонно-промислового комплексу».

Горбулін, як мовиться в повідомленні, подякував президентові за його пропозицію й пообіцяв «робити все, щоб у нашій рідній Україні був мир, спокій», і вирішувати всі питання, які пов’язані з національною безпекою, на високому рівні.

Володимир Горбулін був секретарем РНБО з 1994 до 1999 року, а також виконував обов’язки секретаря у 2006-му. Серед інших його посад – генеральний директор Національного космічного агентства, радник президента України (кілька разів), керівник Інституту проблем національної безпеки, голова Державної комісії з питань співпраці з НАТО.

XS
SM
MD
LG