Доступність посилання

ТОП новини

За час перемир’я до харківського шпиталю надійшло близько 10 поранених – медик


За час припинення вогню в зоні антитерористичної операції, яке односторонньо проголосила Україна 20 червня, до харківського шпиталю надійшло близько десяти поранених, повідомив сьогодні журналістам начальник військово-медичного клінічного центру Північного регіону, полковник медичної служби Віктор Поліщук.

Наразі у відділеннях військово-медичного центру лікується майже тридцять вояків із зони АТО, а від початку операції тут пролікували понад 200 поранених.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода, начальник військово-медичного клінічного центру зазначив, що евакуація з небезпечної території ведеться авіаційним транспортом або реанімобілями.

«Тяжко поранені, яким травми загрожують життю, за можливості доставляються гвинтокрилами. Їх доставляють до Ізюмської центральної районної лікарні, але більшу частину поранених привозять на аеродром державного авіапідприємства «ХАЗ», і ми звідти їх забираємо», – розповів полковник медичної служби Віктор Поліщук.

За його словами, на передовій зараз працює двадцять медиків від харківського шпиталю. Сам медзаклад одночасно може лікувати 500 військовослужбовців, а в особливий період готовий прийняти тисячу бійців. Від початку воєнного протистояння медичний центр працює в режимі «бойової готовності», лікарі шпиталю кілька місяців не мають вихідних.

Президент Петро Порошенко за своїм мирним планом оголосив минулої п’ятниці одностороннє припинення вогню. Деякі лідери сепаратистів, що діють на частинах територій Донецької і Луганської областей, заявляли, що підтримують його. Попри це, напади на українських силовиків тривають постійно. Українські військовики відкривають вогонь тільки у відповідь на напади.

XS
SM
MD
LG