Доступність посилання

ТОП новини

Порошенку нагадали про вимогу розслідувати репресії з боку міліції


Президенту нагадали про вимогу розслідування репресій зі сторони міліції
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Адміністрацію президента України сьогодні пікетували із вимогою розслідувати репресії і катування з боку міліції.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, прийти на акцію всіх небайдужих закликало українське відділення «Міжнародної амністії».

На пікет під дощем прийшли декілька десятків активістів. На великому банері вони написали «Проявіть солідарність – покарайте винних». Плакат складався з фотографій жертв міліцейського свавілля за кілька останніх років, враховуючи постраждалих під час Євромайдану.

За словами виконавчого директора «Міжнародної амністії» в Україні Тетяни Мазур, нова влада має дотриматися обіцянки і покарати всіх відповідальних осіб, згідно із законом.

«Ми закликаємо владу України створити абсолютно новий орган розслідування скарг щодо тортур, інших видів жорстокого поводження і на інші порушення прав людини зі сторони міліції. Таким органом, потенційно, може стати Державне бюро розслідувань», – сказала Мазур.

Один з учасників акції, Ігор Сіренко, постраждав 30 листопада під час розгону Євромайдану і тоді у райвідділку разом з іншими затриманими вирішив займатися правозахисною діяльністю.

Правозахисники передали до адміністрації президента близько 50 тисяч підписів щодо розслідування і попередження катувань. Із них 13 тисяч від українців, а решта від небайдужих людей усього світу.

Сьогодні, 26 червня, у світі проходять акції з нагоди Міжнародного дня солідарності з жертвами катувань.

XS
SM
MD
LG