Доступність посилання

ТОП новини

Кримських татар у Сімферополі підтримали флешмобом у вишиванках


Жителі анексованого Росією Криму з дітьми провели в Сімферополі флешмоб на підтримку кримських татар, що відзначають 26 червня День свого національного прапора.

Як передає Крим.Реалії, акція відбулася в Дитячому парку, зібравши десяток учасників – людей прийшло мало, оскільки початок акції перенесли на годину через зливу.

Мами з дітьми і дорослі прогулялися в одязі з національними елементами. На акції були прапори України і кримськотатарські прапори.

«Ми вирішили самоорганізуватися в День кримськотатарського прапора, підтримати наших друзів, показати, що українці є в Криму, що ми дружимо і підтримуємо кримських татар. Такі свята повинні бути постійно, незважаючи ні на що», – сказала учасниця флешмобу Ірина.

Основні заходи з нагоди Дня кримськотатарського прапора 26 червня відбулися у Сімферополі, в мікрорайоні Фонтани.

Крім того, сьогодні вимушені переселенці з Криму і кияни зібралися на Софійській площі в Києві, щоб відсвяткувати День прапора кримськотатарського народу. Не став на заваді навіть дощ, що йшов увесь день. Під пам’ятником Богдану Хмельницькому лунала музика і майоріли синьо-жовті прапори кримських татар.

Кримські татари в Києві відсвяткували День Прапора
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Прапор кримських татар є полотном небесного кольору з зображеним на ньому знаком – тамгою – золотого кольору. День кримськотатарського прапора був заснований в 2009 році. Щорічно заходи в рамках святкування Дня національного прапора проходили в центрі Сімферополя.

XS
SM
MD
LG