Доступність посилання

ТОП новини

До роботи на «гарячій лінії» допомоги переселенцям у Харкові залучають приїжджих із зони АТО


До роботи на «гарячій лінії» допомоги переселенцям у Харкові залучають приїжджих із зони АТО. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомив Григорій Дубейко, який очолює call-центр «Мир і порядок».

За його словами, на цілодобовій гарячій лінії на запитання жителів Слов’янська, Красного Лиману, Краматорська, Луганська, Донецька та інших міст із зони АТО відповідають земляки тих, хто приїхав на Харківщину.

«Було вирішено, що треба брати людей, яким негайно потрібна робота і це мають бути такі люди, які розумітимуться на потребах тих, хто ще залишається там. Оператори цього call-центру пройшли ці етапи, вони вже сюди переїхали, вони поселилися тут. Вони своїм же землякам розповідатимуть як реєструватися, куди зателефонувати, звернутися по першу допомогу», – сказав Григорій Дубейко.

Так, за його словами, у харківському call-центрі зараз працює семеро жінок зі Слав’янська.

«Вони з’ясовують першочергові потреби людей, які збираються виїхати сюди, чи вже приїхали до Харкова і не знають куди подітися. Оператор розпитує про можливість евакуації і пропонує телефон волонтерів і організацій, які можуть допомогти. Він цікавиться чи є проблеми з медикаментами, харчуванням, одягом, житлом тощо», – сказав Дубейко.

Як розповіла оператор Марина, за останній тиждень надійшло багато дзвінків зі Слов’янська і Краматорська.

«Є люди, які плачуть через стрес. Ми їх намагаємося заспокоїти. Вони нам більше довіряють, коли дізнаються, що ми земляки і тоді більше розкриваються», – розповіла Марина, родом зі Слов’янська.

Поки що «гаряча лінія» допомоги вимушеним переселенцям у Харкові працює в тестовому режимі, з 12-го червня сюди зателефонувало понад тисяча людей. Безкоштовний номер телефону – 0 800 507 911.

XS
SM
MD
LG