Доступність посилання

ТОП новини

Активна фаза АТО послаблює терористів – Андрій Парубій


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Рішення президента України Петра Порошенка та РНБО про відновлення активної фази антитерористичної операції було єдино правильним та ефективним. Про це журналістам заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій. За його словами, українські військові завдали потужних авіаційних та артилерійських ударів «по опорних пунктах терористів», які зазнали значних втрат в живій силі і їхня активність помітно знизилась. Втім, за інформацією Парубія, Росія не покидає планів із дестабілізації ситуації в Україні. Відповіддю на це, на думку секретаря РНБО, може стати успішне проведення АТО.

Результати відновлення активної фази АТО засвідчують, що це було правильне рішення, яке дозволило завдати «потужного удару по терористах» і дозволило послабити їхню активність, – так журналістам заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

За його словами, за останній тиждень було звільнено від бойовиків низку населених пунктів та ліквідовано сотні озброєних бандитів. Було знищено один танк та зенітну установку, 5 броньованих камазів з бойовиками, захоплено одну вантажівку із озброєнням та боєприпасами, знищено склади боєприпасів у Миколаївці і Семенівці, а також було взято під контроль міжнародну трасу Харків – Ростов на Дону. Як зазначає Парубій, силовики зважають на мирне населення, тому блокують міста, аби не допустити жертв серед цивільних.

«Низка населених пунктів було взято в облогу і оточено нашими блокпостами, для того щоб не вести бої в містах», – наголосив секретар РНБО.

Росія загострює протистояння

За інформацією Парубія, в ніч із третього на четверте липня бойовики обстрілювали з мінометів аеродроми Луганська та Краматорська, а також із системи залпового вогню «Град» вони обстріляли блокпост із населеним пунктом Металіст. У відповідь українські військові ліквідували вогневі позиції бойовиків. Як зазначає секретар РНБО, непоодинокими є факти, коли російські бойовики, обстрілюючи українські підрозділи, знищують будинки, де живуть цивільні люди. Зокрема, був обстріляний населений пункт Старий Айдар біля міста Щастя – було знищено два житлові будинки. Обстріл, на переконання Парубія, проведений з боку бойовиків, бо даний населений пункт вже довгий час перебуває під контролем українських силовиків.

Як зазначив Андрій Парубій, Росія спеціально загострює протистояння, бо не покидає планів із дестабілізації ситуації не лише на Донбасі, але й в цілому в Україні.

«Їхня ціль максимально загострити протистояння, максимально добитися боїв, де могла би бути загроза для мирних жителів і по наших розвідданих ми можемо стверджувати, що їхня ціль полягає в тому, щоб і надалі пробувати розбалансовувати ситуацію в південно-східних регіонах України. Є в нас відомості, що на найближчий період, деякі з їхніх аналітиків говорять про вересень-жовтень, планують нову спробу і нову хвилю дестабілізації ситуації у восьми південних і східних областях України», – зазначає секретар РНБО Андрій Парубій.

За його словами, зруйнувати ці плани може успішне проведення антитерористичної операції на Донбасі, а також позиція населення, яке все більше переконується в тому, що запорукою миру та безпеки громадян в Україні, є українська держава та її Збройні сили.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG