Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано двох бойовиків із угруповання «Бєса»


Служба безпеки України затримала в Харківській області двох громадян України, які у складі групи під керівництвом Ігоря Безлера («Бєса») захоплювали адмінбудівлі й вели бойові дії на сході України.

«4 липня контррозвідка СБУ на території Харківщини затримала двох громадян України, які у складі розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС Росії під керівництвом Ігоря Безлера на прізвисько «Бєс» захоплювали адмінбудівлі органів держвлади й правоохоронних органів України, брали заручників і вели бойові дії проти українських військових», – повідомляє прес-центр СБУ.

За свідченнями затриманих, їхня група сформована представниками ГРУ Генштабу Збройних сил Росії і пройшла спеціальну бойову підготовку в таборі російської спецслужби на території Криму.

«Основну увагу під час підготовки приділяли навичкам застосування стрілецької зброї та здійснення диверсій на різних об’єктах інфраструктури й життєдіяльності», – наголосили у відомстві.

Надалі російська військова розвідка нелегально переправила групу на територію України через Ростовську область Росії каналом, який контролювали прикордонники ФСБ Російської Федерації, йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

XS
SM
MD
LG