Доступність посилання

ТОП новини

Російська сторона пообіцяла пустити консула до Савченко


Керівник адміністрації російського президента Сергій Іванов пообіцяв забезпечити доступ українського консула до військової льотчиці Надії Савченко, яку сепаратисти взяли у полон на Донбасі і вивезли до Росії. Про це повідомляє прес-служба українського президента.

«За дорученням президента України Петра Порошенка міністр закордонних справ Павло Клімкін провів чотиристоронню телефонну розмову з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром та Франції Лораном Фабіусом, а також головою Адміністрації президента Росії Сергієм Івановим. Було порушено питання незаконного утримання українського пілота Надії Савченко у в’язниці російського Воронежа і безпідставної відмови допуску до неї українського консула. Голова Адміністрації президента Росії пообіцяв розібратися і забезпечити доступ консула до Надії Савченко», – мовиться у повідомленні.

Сьогодні МЗС України звернулося з вимогою до російської сторони невідкладно допустити українського консула до Надії Савченко. Як повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, сьогодні до військової льотчиці Надії Савченко, яка перебуває у СІЗО Воронежа, не пустили українського консула.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів під Луганськом 18 чи 19 червня. Днями з’ясувалося, що вона вже перебуває під вартою в Росії. Там вона звинувачена у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи збройних бойовиків-сепаратистів висвітлювали їхній напад на українських військових. Російські слідчі твердять, що українську льотчицю затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG