Доступність посилання

ТОП новини

Росія стягує війська до українського кордону – прикордонники


Міжнародному прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» у Харківській області
Міжнародному прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» у Харківській області

Росія продовжує стягувати свої війська до кордону з Україною. Про це йдеться у повідомлення Державної прикордонної служби України.

«Росія продовжує стягувати війська до державного кордону України. Відомо про передислокацію 35-ї гвардійської окремої механізованої бригади Центрального військового округу збройних сил Росії, що постійно дислокується в Алтайському краї РФ до Брянської області. Бригада розташована навпроти Чернігівського прикордонного загону на відстані 10-12 кілометрів. Також зафіксоване переміщення значної кількості військової техніки та особового складу підрозділів Росії навпроти Сумського та Луганського загонів», – йдеться у повідомленні.

За повідомленням Держприкордонслужби, упродовж доби з території Росії двічі обстрілювалися прикордонні наряди на ділянці прикордонної служби «Красна Талівка» Луганського загону. На цій же ділянці було підірвано 3 радіокеровані фугаси. За інформацією прикордонників, постраждалих немає.

Учора у НАТО заявили, що Росія нарощує свої війська на кордоні з Україною. Наразі, за оцінками альянсу, Росія має від 10 до 12 тисяч солдатів поблизу українського кордону.

За інформацією секретаря РНБО Андрія Парубія, зараз близько 40 тисяч російських військових зосереджені біля кордону з Україною.

XS
SM
MD
LG