Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: бойовики заважають експертам потрапити на місце катастрофи «Боїнга-777»


Гройсман: бойовики заважають розслідуванню «Боїнга-777»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що «терористи, сепаратисти, інші злодії» роблять усе можливе, щоб затягнути доступ міжнародних експертів на територію падіння малайзійського «Боїнга-777».

За його словами, домовленості про оптимальні умови роботи розслідувальної групи порушують саме бойові угруповання.

Гройсман зазначив, що українська сторона за дорученням президента України Петра Порошенка виконує вимоги щодо 20-кілометрової території, де не ведуться жодні бойові дії.

«Жодний військовий постріл у місце, де будуть проводитись або переїзди комісії, або їхнє розміщення і проведення їхніх заходів не відбувається і не буде відбуватись. Це є рішення, яке однозначно прийняте», – описав поведінку українських військових Володимир Гройсман.

За словами віце-прем’єр-міністра, сьогодні потрібно робити все можливе, щоб не допустити провокацій на тій території, що контролюється бойовиками. Гройсман зазначив: із боку України є цілковита готовність співпрацювати з міжнародними експертами у розслідуванні катастрофи.

Українська влада вчора заявила, що урядові війська частково зайняли територію, що прилягає до місця падіння «Боїнга-777» «Малайзійських авіаліній». Але цього ж дня міжнародні експерти так і не змогли дістатися місця катастрофи через бої, що там тепер точаться. Аналіз даних одного з бортових самописців показав, що літак рейсу MH17 був збитий і розвалився внаслідок вибуху ракети. В ООН вважають, що ураження літака «Малайзійських авіаліній» може бути розцінено як воєнний злочин.

XS
SM
MD
LG