Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий загинув, 11 поранені за минулу добу – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За останню добу в зоні АТО загинув один український військовий, 11 поранені, заявив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

За його словами, пораненим надають необхідну медичну допомогу.

Як повідомив Лисенко, протягом доби бойовики 25 разів обстріляли блокпости і позиції підрозділів Збройних сил України.

Водночас, за словами речника, сили АТО продовжують наступ на райони, тимчасово контрольовані бойовиками.

«Учора Збройні сили України звільнили від російських найманців Авдіївку Донецької області. Тривають бої за звільнення Первомайська. У Іловайську розпочато операцію з нейтралізації залишків терористів, знешкодження замінованих об’єктів», – сказав Лисенко.

За його словами, завдяки звільненню Дебальцевого було налагоджено постачання зброї, боєприпасів і продовольства частинам і підрозділам Збройних Сил України.

«Проведено евакуацію поранених. Після звільнення міста, підрозділами АТО було виявлено велику кількість техніки, боєприпасів та озброєння, які поспіхом покинули російські найманці. На даний момент у цьому районі на дорогах та автошляхах встановлено та обладнано додаткові блокпости. Це дозволило укріпити позиції українських військових та щільніше звузити кільце навколо Горлівки та Донецька. Таким чином, перекривається більшість шляхів для постачання ресурсів терористам та незаконним збройним формуванням», – додав речник.

25 липня в РНБО повідомили, що за час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 325 українських військовослужбовців, 1232 були поранені.

XS
SM
MD
LG