Доступність посилання

ТОП новини

Росія може негайно покращити гуманітарну ситуацію в Україні – високопосадовець НАТО


Верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філ Брідлоу
Верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філ Брідлоу

Росія може покращити гуманітарну ситуацію в Україні, припинивши постачання зброї та бойовиків. Про це на своїй сторінці у Twitter написав верховний головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філ Брідлоу.

«Росія може негайно покращити гуманітарну ситуацію в Україні, зупинивши потік зброї і бойовиків через кордон», – зазначив Брідлоу.

У середу у НАТО заявили, що Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. В альянсі вважають, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські миротворчі сили повинні перебувати в постійній готовності до виконання своїх завдань.

Як передає російське агентство «ІТАР-ТАСС», за словами Шойгу, миротворці «можуть бути затребувані несподівано».

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін напередодні заявив, що Москва хоче послати гуманітарну місію для допомоги цивільному населенню на схід України.

В адміністрації президента України сьогодні заявили, що введення на територію України «миротворчого контингенту» з боку Росії розцінюватиметься як пряма агресія.

XS
SM
MD
LG