Доступність посилання

ТОП новини

Підрозділи десантних військ комплектуються добровольцями – Міноборони


При третій хвилі мобілізації Міністерство оборони найперше орієнтується на висококласних фахівців і добровольців, заявив Радіо Свобода начальник відділу впровадження служби у резерві мобілізаційного управління Генштабу Збройних сил України Михайло Щербина.

Зокрема, за його словами, з огляду на наявний досвід, підрозділи високомобільних десантних війська формуються зараз на добровольчій основі.

«Нам потрібні найперше фахівці, які мають військовий досвід і освоїли військову спеціальність. Найперше потрібні медики, водії… Враховуючи досвід двох перших хвиль мобілізації, тепер при комплектації частин високомобільних десантних військ опираються в основному на добровольців. Зараз такі підрозділи у Миколаєві і Житомирі комплектуються виключно добровольцями», – сказав полковник Щербина.

Він також запевнив, що зараз ніхто не бере до війська юнаків «зі шкільної лави», ніхто не відправляє необстріляних в АТО, а всі мобілізовані проходять належну підготовку.

Також Михайло Щербина наголосив, що плани з мобілізації є «пропорційними» й доводяться до усіх областей України, а усі, хто має проблеми з місцевими військкоматами, можуть звертатися на гарячу лінію Міноборони.

21 серпня президент Петро Порошенко заявив, що результатом третьої хвилі мобілізації стане направлення в зону АТО кадрових офіцерів і військових спеціалістів.

XS
SM
MD
LG