Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську створили «живий» тризуб


У неділю ввечері у Дніпропетровську на площі Героїв Майдану тисячі жителів міста створили «живий» тризуб. Флеш-моб ініціювали й організували фанати футбольного клубу «Дніпро» з нагоди Дня Незалежності України.

Учасники акції намалювали крейдою на асфальті контури тризуба й вишикувались у кілька шеренг. Знак українського герба зайняв практично всю площу Героїв Майдану (колишню – Леніна), де раніше стояв пам’ятник Леніну.

Більшість людей прийшли на акцію у вишиванках та футболках з патріотичними написами, у руках вони тримали синьо-жовту символіку. За командою організаторів учасники запалили фаєри й почали скандувати «Слава Україні», «Герої не вмирають» тощо.

Організатори стверджують, що таким чином у Дніпропетровську вдалось створити найбільший в Україні «живий» національний герб.

Зараз на площі Героїв Майдану триває великий благодійний музичний марафон на підтримку армії, у якому беруть участь українські гурти «ТІК» та «ВВ», а також співачка Руслана Лижичко. Вночі планується феєрверк.

Відзначення 23-ї річниці Незалежності України відбувається на тлі антитерористичної операції, яка від квітня триває на Донбасі. Сили АТО намагаються повернути контроль над захопленими проросійськими бойовиками Донецьком, Луганськом та іншими населеними пунктами.

XS
SM
MD
LG