Доступність посилання

ТОП новини

Відділення Донбасу від України лише нашкодить йому – економіст


Володимир Лановий
Володимир Лановий

Сепаратизм призведе до погіршення життя і спаду виробництва на Донбасі. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

Він нагадав, що збиткова вугільна галузь дотується з держбюджету, при цьому значна частина коштів розкрадається.

За його словами, олігархи, які володіють промисловими об’єктами на Донбасі, не зацікавлені у модернізації виробництва. На думку Ланового, така модель економіки не має майбутнього.

«Вступ до Євросоюзу – це шлях до технологічної модернізації української економіки України. І Донбас потребує цього найбільше. Жителі Донбасу мали б прагнути до Європи швидше, ніж жителі інших регіонів України», – зазначив Володимир Лановий.

На даний час на сході України оголошене перемир’я. 5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні. Водночас, за даними РНБО України, за час дії режиму припинення вогню загинули п’ятеро українських військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG