Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: неповна Угода про зону вільної торгівлі – не проблема, а перевага


Яценюк: неповна угода про зону вільної торгівлі – це не проблема
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Яценюк: Неповна угода про зону вільної торгівлі - це не проблема

Відкладення тимчасового застосування частини про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не є проблемою для української економіки, заявив Арсеній Яценюк у відповідь на питання Радіо Свобода.

На його думку, держава отримала навіть більше, аніж очікувала.

«І тут від України залежить тільки одне: чи після імплементації Угоди ми ратифікуємо і виконуватимемо кожен пункт. І ми виконаємо санітарні, фітосанітарні умови. Ми готові це робити», – зауважив він.

Яценюк також додав, що ми таким чином маємо час підготувати економіку: «європейський ринок для «України відкритий, а ринок український для Європи поки що закритий».

Прем'єр зазначив, що сам лише напередодні вночі дізнався про те, що повноцінне впровадження зони вільної торгівлі відкладається.

У п’ятницю сторони домовилися до кінця 2015 року відкласти тимчасове застосування частини про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке б стосувалося обох сторін. (Політичної частини Угоду про асоціацію це рішення не стосується ред). Натомість ЄС вирішив продовжити термін дії односторонніх торговельних преференцій для України до кінця 2015 року.

Раніше Москва заявляла, що у разі двостороннього запровадження угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, європейські товари зможуть потрапляти на російський ринок і погрожувала запровадити тарифи на імпорт українських товарів.

12 вересня президент України Петро Порошенко заявив, що одночасна з ЄС ратифікація цієї угоди буде «історичним моментом», який визначатиме майбутнє його країни.

XS
SM
MD
LG