Доступність посилання

ТОП новини

«Беркутівець», звільнений з-під варти, може втекти з України – адвокат


«Адвокати Небесної Сотні», які захищають інтереси постраждалих під час акцій на Майдані та їхніх родичів, вимагають притягнути до відповідальності суддю Печерського районного суду Києва Світлану Волкову, яка відпустила з-під арешту командира роти «Беркута» Дмитра Садовника.

«Ми написали заяву про те, що суддя Волкова вчинила карний злочин, передбачений статтею 375 Кримінального кодексу України (винесення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови). Хочеться вірити, що це помилка, однак, надії на це вже нема. Скоріш за все – це частина якогось плану», – заявив адвокат Павло Дикань.

Інша представниця захисників Небесної Сотні Євгенія Закревська зазявила, що рішення суду дозволяє «берутівцю» втекти з країни. Вона пояснила, що зобов’язання перебувати під домашнім арештом діє для Садовника лише вночі, а вдень він може перебувати де завгодно, в тому числі йому не обмежено право залишити країну.

Тим часом, адвокат Тарас Гаталяк зазначив, що зараз склалася така ситуація, що не лише суддя Волкова, а й інші судді, які під час Майдану виносили сумнівні рішення, повертаються до суддівської практики.

19 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що Печерський райсуд вирішив звільнити з-під варти командира роти «Беркута», якого підозрюють у розстрілі 39 учасників акцій протесту у лютому на вулиці Інститутській в Києві. У ГПУ повідомили, що підготували апеляційну скаргу на це рішення.

XS
SM
MD
LG