Доступність посилання

ТОП новини

Перед вступом в ЄС Україна має вирішити проблему з Росією – російське МЗС


Для вступу у ЄС, Київ має вирішити всі проблеми з Росією. Про це заявив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Іван Солтановський, повідомляє «РИА-Новости». При цьому Солтановський зазначив, що Москва не готова коментувати прогнози щодо термінів вступу України до Євросоюзу.

«Не беруся давати такий політичний прогноз. Ми бачимо бажання політичної та ділової еліти у значній частині України, але ми бачимо і стан українського суспільства. У всякому разі проблеми з Росією треба вирішувати. Ми намагаємося їх вирішити на консультаціях з Єврокомісією і з Україною. Без урахування російського фактору це досить складно буде зробити», – заявив Солтановський.

У четвер на прес-конференції президент Петро Порошенко заявив, що Україна має намір подати заявку на набуття членства в Європейському союзі у 2020 році.

За словами Порошенка, однією з найважливіших реформ на шляху до євроінтеграції є зміна судової системи, щоб заново вибудувати довіру в суспільстві до суддів.

Угоду з ЄС ратифікували шість європейських країн – Словаччина, Румунія, Латвія, Литва, Болгарія і Мальта. Документ мають ратифікувати парламенти усіх 28 держав-членів ЄС.

МЗС прогнозує завершення ратифікації угоди про асоціацію з ЄС країнами-членами протягом трьох років.

16 вересня угоду одночасно ратифікували Верховна Рада України і Європейський парламент.

XS
SM
MD
LG