Доступність посилання

ТОП новини

Група з обміну полоненими збереться в Мінську наступного тижня – «прем’єр» угруповання «ДНР»


Зустріч у Мінську з обміну полоненими проведуть до кінця наступного тижня. Про це російському агентству «Інтерфакс» заявив Олександр Захарченко – «прем'єр» самопроголошеної «ДНР», що визнана в Україні терористичним угрупованням.

«Ми дійсно призупинили обмін полоненими з українською стороною. Це пов'язано з тим, що обмінювані особи з українського боку не відповідали тим, що були заявлені в наших списках. По суті ж українські спецслужби затримували в Києві людей – уродженців Донбасу і обмінювали їх на своїх військових. Тих людей, що ми вказували в списках, нам не віддавали», – сказав Захарченко.

За його словами, питання про обмін полоненими стане головним на зустрічі контактної групи в Мінську.

«Ця зустріч пройде до кінця наступного тижня. Там плануємо порушити це питання і обговорити його. Воно – одне з найбільш значущих», – сказав керівник самопроголошеної «ДНР», що визнана в Україні терористичним угрупованням.

Обмін полоненими між сторонами конфлікту в Україні передбачений протоколом, підписаним за підсумками мінських консультацій контактної групи 5 вересня. Одним із пунктів домовленостей був обмін полоненими силовиків і сепаратистів за принципом «всіх на всіх». Напередодні бойовики заявили, що обмін полоненими припиняють нібито через порушення українською владою умов обміну.

XS
SM
MD
LG