Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський в суді вимагатиме від Росії 2 мільярди доларів компенсації за втрачене майно


Ігор Коломойський, голова Дніпропетровської ОДА
Ігор Коломойський, голова Дніпропетровської ОДА

Голова Дніпропетровської ОДА, український мільярдер Ігор Коломойський подасть позов до міжнародного суду в Гаазі про відшкодування йому збитків за втрачений капітал і майно у розмірі 2 мільярди доларів США. Про це він заявив у суботу на прес-конференції в Дніпропетровську.

Він також запевнив журналістів, що у нього було не так вже й багато майна та капіталу в Криму, анексованому Росією, а також самій Росії.

«Не знаю чого вони там надумали, що мені належать різні санаторії та якісь будинки відпочинку та ще щось», – сказав Коломойський про Крим.

При цьому він підтвердив, що мав частку капіталу в аеропорту Бельбек і вже підготував позов до Росії щодо відшкодування своїх збитків.

«Там я брав участь в акціонерному капіталі. Коли його арештували, я написав листа Дмитру Анатолійовичу Медвєдєву. Така юридична процедура. Упродовж 6 місяців він має відповісти, чи готовий він мені добровільно відшкодувати збитки», – сказав Коломойський.

«Там невелика сума, мільйонів 15 доларів», – додав він, жартуючи.

Він також зазначив, що його позов до Росії щодо аеропорту Бельбек не буде єдиним. В цілому він планує отримати від Росії 2 мільярди доларів США компенсації.

Ігор Коломойський був призначений головою Дніпропетровської ОДА навесні цього року.

XS
SM
MD
LG