Доступність посилання

ТОП новини

Ленін у Харкові впав


Пам’ятник Леніна у Харкові в момент повалення, 28 вересня 2014 року
Пам’ятник Леніна у Харкові в момент повалення, 28 вересня 2014 року

Пам'ятник Леніну у Харкові таки повалили. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Ленін щойно впав! При демонтажі пам'ятника ніхто не постраждав», – написав Антон Геращенко.

У Харкові повалили пам'ятник Леніну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:25 0:00

Перед цим Геращенко повідомив, що голова Харківської області Ігор Балута підписав розпорядження про офіційний демонтаж пам’ятника Леніну на площі Свободи у Харкові.

«З метою безпеки площа Свободи зараз оточена спецпідрозділами міліції з автоматичною зброєю і готовими застосувати її у випадках, передбачених законом. Кожен, хто спробує вийти зараз на площу зі зброєю, щоб влаштувати збройну провокацію, ризикує перетвориться на 200-го, або 300-го», – зазначив Геращенко.

Керівник МВС Арсен Аваков, своєю чергою, повідомив у Facebook, що він лише дав команду правоохоронцям забезпечувати безпеку громадян, «а не ідола».

«Ленін? Нехай падає... Лише, щоб люди не постраждали. Щоб негідники і падлюки не скористалися бурею емоцій харків’ян, не використали це для чергових сутичок. Дав команду міліції забезпечувати виключно безпеку людей, а не ідола. У зв’язку з виходом розпорядження голови ОДА про знесення пам’ятника, дав команду припинити кримінальну справу про його пошкодження», – наголосив Аваков.

Розпорядження голови ОДА Балути про знесення пам’ятника Леніну
Розпорядження голови ОДА Балути про знесення пам’ятника Леніну

Раніше харківська міліція повідомила, що за фактом спроби повалення пам’ятника Леніну на площі Свободи відкрило кримінальне провадження за частиною 2 статті 298 (знищення, руйнування чи пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

У неділю у Харкові відбувся Марш за єдність України. В акції взяли участь кілька тисяч людей.

Вони несли у руках прапори Харкова, синьо-жовті та червоно-чорні стяги, символіку партій «Батьківщина», «Свобода» та «Правий сектор», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Колона пройшла від Дзеркального струменя по вулиці Сумській до площі Конституції. Попереду колони йшли представники харківських «ультрас», які кидали петарди та палили димові шашки. Весь час колону супроводжували працівники міліції.

Учасники маршу співали українські пісні, гімн України, кричали образливі вигуки на адресу Путіна.

На площі Конституції колона зупинилася, де відбувся мітинг.

У Харкові пам'ятник Леніну пошкодили відбійним молотком
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

XS
SM
MD
LG