Доступність посилання

ТОП новини

Суд про зміну запобіжного заходу для «беркутівця» Зінченка перенесли


Суд над колишнім «беркутівцем», підозрюваного у розстрілі Майдану, перенесли
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Суд над колишнім «беркутівцем», підозрюваного у розстрілі Майдану, перенесли

Адвокат колишнього «беркутівця» Сергія Зінченка, якого підозрюють у розстрілі протестувальників на Майдані, не з’явився на судове засідання щодо зміни запобіжного заходу його підзахисного.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, адвокат Олександр Байдик подав клопотання змінити утримання під вартою на домашній арешт для беркутівця, але на судове засідання прийти не зміг.

За інформацією судді Печерського райсуду Ірини Литвинової, Байдик мав повістку на інше засідання на цей же час. Тож суддя перенесла розгляд клопотання на 6 жовтня.

Зінченко перебуває у СІЗО з 4 квітня.

На початку цього тижня Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу МВС «Беркут» Сергія Зінченка, попри клопотання захисту змінити йому міру запобіжного заходу.

Нещодавно Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід із взяття під варту на домашній арешт колишньому командиру роти «Беркута» Дмитру Садовнику, підозрюваному у масовому розстрілі людей на Майдані.

Генеральна прокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу. Засідання суду в цій справі перенесли, бо Садовник заявив, що його адвокат несподівано захворів, і попросив суд перенести засідання. Підозрюваному призначили державного адвоката. 26 вересня, коли мав відбутися розгляд апеляції, адвокат заявив, що Садовник перебуває на лікуванні, а тому не може з’явитися на судове засідання.

XS
SM
MD
LG