Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни-члени місії ОБСЄ на Донбасі мають дотримуватись принципів Організації – Прокопчук


Ігор Прокопчук
Ігор Прокопчук

Громадяни Росії, які працюють у складі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі. мають дотримуватись принципів діяльності Організації – об’єктивності й неупередженості. Так прокоментував нещодавні заяви незалежних експертів й урядовців щодо необ’єктивності окремих членів місії ОБСЄ постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук.

«Діяльність місії, інформація, яка надається з боку моніторингової місії, повинна бути об’єктивною й неупередженою. Тому з точки зору підходів до фіксування різних подій, які відбуваються, спостерігачі цієї місії повинні безпосередньо бути свідками певних подій, мати конкретні факти, на які вони можуть спиратись і таким чином доводити свою об’єктивність», – наголосив Прокопчук.

Раніше голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль звинуватив спостерігачів ОБСЄ у тому, що вони «самоусунулись» від виконання своїх завдань. Тоді ж керівник центру «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук у розмові з Радіо Свобода нарікав на упередженіть росіян, які працюють у складі моніторингової місії ОБСЄ у зоні бойових дій на Донбасі.

За словами Прокопчука, у разі підтвердження таких звинувачень фактами, українська сторона має право звернутись до ОБСЄ щодо проведення розслідування з цього приводу.

XS
SM
MD
LG