Доступність посилання

ТОП новини

Оточення Штепи хоче затягнути процес передання кримінальної справи до суду – прокуратура


Неля Штепа
Неля Штепа

Заява нібито адвоката екс-мера Слов’янська Нелі Штепи про її побиття є провокацією і саботажем слідства, заявляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«Зазначена громадянка не є офіційним захисником чи адвокатом підозрюваної Штепи. До участі у провадженні цього так званого захисника не допущено. І який стосунок ця жінка має до кримінального провадження стосовно Штепи, нам невідомо», – мовиться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Коментуючи зміст заяви про те, що Штепу нібито побили, прес-служба прокуратури заявляє, що офіційних заяв про використання фізичного впливу щодо підозрюваної не надходило ні до прокуратури, ні до міліції.

«Якщо такі звернення надійдуть, буде обов’язково проведене медичне обстеження і перевірка всіх доводів підозрюваної», – сказали у відомстві.

На думку слідства, Штепа та її оточення шляхом поширення таких заяв намагаються затягнути процес ознайомлення з матеріалами кримінального провадження і передання його до суду.

«Це вже не перша спроба підозрюваної не допустити судового розгляду кримінального провадження. 8 жовтня, під час оголошення остаточної підозри, в умовах СІЗО у присутності адвокатів вона відмовилась сама і заборонила захисниками підписувати будь-які документи. У подальшому вона відмовлялася виходити до слідчих із камери», – мовиться в повідомленні.

Штепу підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

7 липня у Слов’янську в ході спецоперації Збройних сил України Штепу було звільнено із заручників. 11 липня МВС повідомило про затримання Штепи і конвоювання її до Харкова. У вересні Червонозаводський суд Харкова продовжив термін арешту колишнього мера Слов’янська до 12 листопада.

XS
SM
MD
LG