Доступність посилання

ТОП новини

Найближчим часом конфлікт на Донбасі може загостритися – Костюченко


Протягом найближчого тижня слід очікувати ескалації конфлікту на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив експерт з питань безпеки Юрій Костюченко.

«Очевидною ціллю є захоплення всієї території Донецької і Луганської областей. Також бажаною метою є встановлення сухопутного сполучення з Кримом. Потенційні вразливі напрями – Сєверодонецьк– Ізюм, Краматорськ – Лозова, Маріуполь – Мелітополь. Для забезпечення операції стягнуто значні людські ресурси, бронетехніку і артилерію, передбачено використання авіації з території Росії в разі потреби», – вважає експерт.

Костюченко зазначає, що, судячи зі заяв бойовиків, активна фаза операції має розпочатися 4-5 листопада після «виборів» бойовиків.

«Поставлені цілі заплановано досягти за рахунок кількох блискавичних маневрів в період до 10-12 листопада, а основні дії завершити до 20 листопада», – заявив експерт.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.

У вересні в Мінську контактна група підписала протокол про режим припинення вогню, пізніше підписано меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

XS
SM
MD
LG