Доступність посилання

ТОП новини

Надія Савченко написала рапорт про звільнення з ЗСУ – адвокат


Українська льотчиця Надія Савченко написала рапорт про звільнення з рядів Збройних сил України. Про це інформує агентство «Інтерфакс» із посиланням на адвоката українського офіцера Марка Фейгіна.

«Надія Савченко написала рапорт про звільнення зі Збройних сил України, оскільки обрана депутатом Верховної Ради. Протягом 20 днів її командування має ухвалити рішення», – зазначив Фейгін.

Адвокат також повідомив, що захист льотчиці має намір звертатися у Міжнародний комітет Червоного Хреста для офіційного визнання Надії Савченко військовополоненою. За словами Фейгіна, такий статус «дозволить звільнити її від кримінального переслідування і передати Україні».

У Збройних силах України цю новину поки не коментували.

Надія Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії «Батьківщина». Раніше у ЦВК заявили, що можуть зареєструвати Савченко народним депутатом лише після того, як вона звільниться з рядів ЗСУ.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, наприкінці жовтня стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону». Сама вона всі звинувачення відкидає, а її захист наполягає, що Надію Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

У жовтні московський суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG