Доступність посилання

ТОП новини

Уряд зобов’язав великі підприємства купувати газ лише у «Нафтогазу»


Кабінет міністрів України зобов’язав великі промислові, енерго- і теплогенеруючі підприємства купувати природний газ з грудня 2014 року по лютий 2015 року виключно у компанії «Нафтогаз України». Про це йдеться в постанові № 596, опублікованій на сайті уряду.

«Установити, що з 1 грудня 2014 року по 28 лютого 2015 року промислові, енергогенеруючі і теплогенеруючі підприємства зобов’язані здійснювати закупівлю природного газу виключно у гарантованого постачальника національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», – йдеться в документі.

У постанові зазначається, що закупівля природного газу в інших постачальників забороняється. Крім того, газорозподільні і газотранспортні компанії у зазначений період повинні забезпечити транспортування газу лише з ресурсів «Нафтогазу».

Облдержадміністрації повинні вжити заходів щодо укладення підприємствами договорів куплі-продажу газу виключно з національною акціонерною компанією «Нафтогаз України», йдеться у документі.

Водночас уряд рекомендував Антимонопольному комітету та Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, внести необхідні зміни до власних нормативно-правових актів з метою приведення їх у відповідність з цією постановою.

XS
SM
MD
LG