Доступність посилання

ТОП новини

За хабар затриманий високопосадовець «Укрзалізниці» – Генпрокуратура


Виконувач обов’язків начальника Головного управління «Укрзалізниці» затриманий під час отримання хабара в розмірі 100 тисяч гривень. Йому оголошено про підозру в отриманні неправомірної вигоди та заарештовано, інформує прес-служба Генеральної прокуратури у вівторок.

За даними відомства, затримання відбулося 7 листопада.

«У результаті скоординованих дій Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та МВС України викрито факт вимагання... хабара за включення продукції одного з підприємств до плану закупівлі на 2015 рік», – ідеться в повідомленні.

Посадовця підозрюють у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Згідно з постановою суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням застави в максимальному розмірі, передбаченому законом за скоєння відповідного злочину.

Високопосадовцеві загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна, інформують у Генпрокуратурі.

XS
SM
MD
LG