Доступність посилання

ТОП новини

Аласанія: за суспільним мовленням не стоятимуть ні держава, ні олігархи – завдання довести це людям


Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

Нині стоїть завдання переконати українців, що за суспільним телебаченням і радіо не стоятимуть ані держава, ані олігархи. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав голова Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, який нині займається перетворенням державного мовлення на суспільне.

«Українці ще не сприймають: «Як це може бути телебачення без держави? А хто тоді?». Це і є наше завдання, щоб довести, що можливе таке мовлення, аби там не було ані грошей олігархів, ані держави», – сказав Зураб Аласанія.

Він також пояснив, чим, на його думку, громадське телебачення та радіо відрізняється від суспільного.

«І радіо, і телебачення громад… Громада може бути в цьому будинку, і вона має право зробити для себе громадський канал. А суспільне – це більш загальне, більш всеукраїнське. Це найбільше, що відрізняє. Я вважаю, що громадських має бути безліч. Скільки треба людям, стільки і має бути», – пояснив Зураб Аласанія.

У травні цього року тодішній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар повідомила, що суспільне мовлення в Україні почне працювати 1 січня 2015 року. Тоді вона повідомила, що головними рисами суспільного мовлення має бути незалежність від держави і контент, який був би сучасним і відповідав запитам суспільства на інформацію.

Закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення» Верховна Рада ухвалила 17 квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG