Доступність посилання

ТОП новини

Байден розповів, що «відчуває Україну» – Мирослава Гонгадзе


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Боротьба з корупцією у владі була серед головних тем, на які звертав увагу, віце-президент США Джозеф Байден під час візиту в Україну минулого тижня. Американський посадовець фактично попередив: Захід продовжить надавати допомогу лише, якщо побачить реформи та прогрес у подоланні корупції. Погляд на візит зсередини озвучила «Голосу Америки» журналіст Мирослава Гонгадзе, яка супроводжувала Джозефа Байдена до України.

«Головне послання, з яким приїхав Джо Байден в Україну – це привітати українців з успішно проведеними виборами. Мені він сказав, що президент Порошенко насправді виконує всі свої зобов’язання і Україна їх виконує, як в контексті урядування, так і в контексті мінських домовленостей. Проблема в тому, що Росія не виконує зобов’язання. Друге – це практичні речі: розмова про допомогу, якою вона має бути і тема про уряд. Вибори вже відбулися і потрібно, щоб був створений уряд», – розповіла Мирослава Гонгадзе.

За її словами, Байден наголосив на тому, що треба створити уряд, зокрема і тому, що ні Європа, ні США в такому разі не знають кому надавати допомогу.

Оцінюючи настрій українських чиновників від візиту американського віце-президента, Мирослава Гонгадзе сказала:

«Українці, напевно, хотіли якоїсь чіткої заяви, що Америка готова допомагати. Америка каже: допоможіть нам і ми допоможемо вам, ми готові допомагати, тільки зробіть щось – боріться з цією корупцією, бо є ризик, що ви втратите країну, якщо не будете нічого робити».

«Я – не українець, але я відчуваю Україну» – такі слова, як стверджує журналістка, їй сказав особисто Джозеф Байден. Крім того, вдалося поговорити як про деякі особисті речі, так і про геополітичні, зауважила Мирослава Гонгадзе.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG