Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» чекає заявки на газ від України


Сергій Купріянов
Сергій Купріянов

Російський «Газпром» чекає від «Нафтогазу України» на заявку про обсяги газу, які Україна має намір отримати, заплативши за передоплатою за газопостачання у грудні, повідомив представник російської компанії Сергій Купріянов.

«Гроші на нашому розрахунковому рахунку. Чекаємо на заявку з обсягами від «Нафтогазу», – цитують Купріянова російські новинні агенції.

Раніше «Нафтогаз України» повідомив, що перерахував «Газпрому» авансовий платіж за постачання одного мільярда кубометрів газу в грудні 2014 року в розмірі 378 мільйонів доларів.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що Київ очікує на відновлення Росією постачання газу з 8 грудня.

Росія вимагає від України попередньої оплати обсягів газу. За умовами угоди, підписаної в жовтні українським «Нафтогазом» і російським «Газпромом» за посередництва Євросоюзу, газ має надходити з Росії в Україну протягом 48 годин від моменту, коли російська сторона отримує гроші.

Київ з міркувань економії відкладав купівлю нових обсягів газу, але зимове похолодання змусило шукати можливості поповнення газових запасів.

XS
SM
MD
LG