Доступність посилання

ТОП новини

Бої і далі триватимуть, незважаючи на «день тиші» – експерт


Леонід Поляков
Леонід Поляков

Бої на Донбасі триватимуть, навіть якщо вдасться досягти артилерійської тиші, заявив в ефірі Радіо Свобода колишній заступник міністра оборони, співробітник Інститут стратегічних досліджень «Нова Україна» Леонід Поляков, коментуючи можливість встановлення з 9 грудня «дня тиші».

Він припускає, що бойові дії вестимуться силами диверсійних груп з використанням стрілецької зброї. Експерт вважає, що сепаратисти і Росія лише імітують бажання вести переговори.

«На мою думку, немає підстав для надмірного оптимізму. Якщо навіть вдасться досягти так званої артилерійської тиші, це зовсім не буде говорити про припинення бойових дій, вони напевно будуть вестися силами диверсійних груп, деякими іншими підривними засобами. Адже очевидно, що мета Росії досягти певної міри виснаження України, щоб і далі продовжувати тиснути і взяти її під контроль», – заявив Леонід Поляков.

Зустріч тристоронньої контактної групи за участю представників України, Росії і ОБСЄ щодо врегулювання ситуації на Донбасі запланована в Мінську на 9 грудня. У цей день планується підписати угоду про припинення вогню.

XS
SM
MD
LG