Доступність посилання

ТОП новини

Полковнику харківської міліції оголосили підозру через розгін Євромайдану – ГПУ


Полковнику харківської міліції, за вказівкою якого було проведено розгін учасників Євромайдану, оголошено підозру. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Наразі екс-міліціонеру обрано запобіжний захід – особисте зобов’язання.

Справу порушено за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

«За вказівкою полковника міліції, який мав забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ 19 лютого цього року, почався розгін мітингувальників. Правоохоронці фактично застосували силу до мирних, неозброєних демонстрантів, через що кілька громадян отримали тілесні ушкодження», – йдеться у повідомленні.

Більше того, через недбалість колишнього правоохоронця до охоронюваного периметру, створеного міліціонерами, безперешкодно зайшло близько 100 так званих «тітушок», які побили мітингувальників, спричинили тілесні ушкодження представникам ЗМІ та розбили камери операторам кількох телеканалів, зазначають у Генпрокуратурі.

Під безпосереднім керівництвом полковника міліції з місця проведення мітингу правоохоронцями безпідставно затримано та доставлено до райвідділу 12 мітингувальників, на яких незаконно складено адміністративні протоколи про злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції при виконанні ним службових обов'язків.

Матеріали щодо протиправних дій «тітушок» слідством виділено в окреме провадження за статтями Кримінального кодексу про перешкоджання професійній діяльності журналістів та хуліганства.

XS
SM
MD
LG