Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані стан ув’язненої правозахисниці значно погіршився – адвокат


Лейла Юнус
Лейла Юнус

Адвокат ув’язненої в Азербайджані правозахисниці Лейли Юнус повідомив сьогодні Радіо Свобода, що його підзахисна ледве ходить і має труднощі з диханням.

Як сказав адвокат Раміз Маммадов, який сьогодні зустрічався з клієнткою, вона цілі півгодини йшла 50 метрів відстані коридором.

За його словами, Юнус, яка хвора на гепатит C й діабет і має високий тиск, не отримує за ґратами нового лікування, а приписані їй раніше ліки не завжди вдається передати з волі.

Крім того, адміністрація в’язниці відмовилася видати їй результати медичного огляду, сказав адвокат.

Як каже Маммадов, правозахисниці кажуть, що рівень цукру у крові чи тиск нормальні, тоді як насправді очевидно, що вони вищі від норми. Юнус каже, що її обдурюють, заявив адвокат.

58-річна Лейла Юнус, як і її чоловік, 59-річний Аріф Юнус, перебувають за ґратами під досудовим арештом за звинуваченнями на кшталт державної зради, шпигунства на користь Вірменії, незаконної комерційної діяльності, підробки документів чи шахрайства. Подружжя наполягає, що звинувачення безпідставні і політично мотивовані. Правозахисники називають їх політичними в’язнями. Країни Заходу закликають Азербайджан звільнити подружжя.

XS
SM
MD
LG