Доступність посилання

ТОП новини

Антиукраїнська пропаганда Путіна виявилась вдалою? (Огляд преси)


На що здатен новий уряд в умовах війни? Що в ньому насторожує? Чи виправдають сподівання міністри-іноземці? Зрештою, скільки протримається цей уряд? Про це розмірковують експерти тижневика «Країна». Більшість з них вважає, що нинішній Кабмін має величезний потенціал. А міністри-іноземці – Яресько, Квіташвілі та Абромавічус – не мають зв'язків із українськими корумпованими елітами. Чітко знають, куди і як рухатися у своїх сферах. Якщо говорити про ланцюг Мінфіну та Мінекономіки, то тут, на думку експерта, є слабка ланка – Нацбанк, точніше не завжди професійна позиція його голови Валерії Гонтарєвої. Це створюватиме проблеми для уряду. Тому на цілісну політику урядовцям важко розраховувати. Ймовірно через три-шість місяців Кабмін переформатують. Про це йдеться в статті «У ситуації кризи і війни потрібно якомога частіше змінювати уряд».

У сучасній Росії багатьох зовнішніх спостерігачів приголомшує величезна підтримка антиукраїнської політики Путіна. І це при тому, як зазначає газета «День», що починаючи з 1985 року й до 1999-го, пропаганда там була цілком ліберальною й демократичною, антитоталітарною та антикомуністичною. Але користі від неї було мало. Зате путінська пропаганда дала чудовий для Кремля результат. Причина, на думку дописувача, в самих росіянах, які сприймають і чують лише те, що хочуть чути. Абсолютна більшість росіян просто відштовхуватиме від себе несимпатичну їй інформацію. Видання нагадує, що російський народ має колосальний історичний досвід деспотичної колоніальної імперії й панівного етносу з комплексом вищої раси, досвід пихатого презирства до «тубільців». Іншого досвіду в нього просто немає. І тому він не сприймає ідей рівноправного співіснування суверенних народів та здатен лише оперувати категоріями національного панування й національного підпорядкування. На цьому наголошується в статті «Ґрунт для Путіна».

В Україні набирає обертів «невидимий фронт» – патріотично налаштовані хакери оголосили війну інформаційним ресурсам бойовиків. Наприклад, отримавши доступ до веб-камер на Донбасі, викладають в соцмережі відеоролики про переміщення військової техніки бойовиків. У штабі АТО кажуть, що такі дані допомагають армії коригувати вогонь артилерії. Більше з роботою «білих хакерів» читачів знайомить газета «Сегодня» у матеріалі «Воїни з «мишкою» проти бойовиків».

Набрав чинності наказ Міністерства фінансів про створення реєстру волонтерів. Всі особи, які будуть включені в реєстр, вважаються волонтерами. Їх кошти, спрямовані на благодійну діяльність, не обкладаються податками. Про те, хто і як буде формувати реєстр, яким чином можна отримати статус волонтера і які виплати не будуть обкладатися податком, газета «Факти» розпитувала у голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG