Доступність посилання

ТОП новини

Росія: «Меморіал» закликає припинити кампанію проти громадських організації


Арсеній Рогінський
Арсеній Рогінський

У Росії «Меморіал» закликає припинити кампанію проти громадських організації. Про це йдеться у заяві голови правління організації Арсенія Рогінського у зв’язку з внесенням Сахаровського центру до реєстру іноземних агентів, опублікованій у п’ятницю, 26 грудня.

«Оголошення «іноземним агентом» – це не тільки навмисне образа Сахаровського центру, це образа і пам’яті Андрія Сахарова, яке повертає нас в епоху, коли його самого нескінченно звинувачували у «зраді Батьківщини та обслуговуванні інтересів Заходу», – зазначає Рогінський.

У «Меморіалі» переконані, що співробітники Сахаровського центру, як і представники інших організацій, які зазнали переслідувань, будуть продовжувати свою роботу навіть у найважчих умовах.

Мін’юст Росії вніс до реєстру іноземних агентів ще три регіональні громадські організації, у тому числі Сахаровський центр. Також до списку внесені Калінінградська регіональна громадська організація «Правозахисний центр» та Краснодарська крайова громадська організація випускників вузів.

З 2012 року у Росії діє закон, який зобов’язує некомерційні організації, які фінансуються з-за кордону і беруть участь у політичній діяльності, реєструватися як іноземні агенти. Багато правозахисних організацій цей закон бойкотували. У червні цього року президент Росії Володимир Путін підписав закон, що наділяє Мін’юст повноваженнями на примусове включення некомерційних організацій до реєстру іноземних агентів.

XS
SM
MD
LG