Доступність посилання

ТОП новини

Нацбанк визнав системно важливими вісім банків


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Національний банк України визнав системно важливими вісім банків: державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також ПриватБанк, Дельта Банк, Укрсоцбанк, Райффайзен Банк «Аваль», Промінвестбанк та «Дочірній банк Сбербанку Росії». Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відповідно допостанови НБУ №863, яка набуває чинності з 1 січня 2015 року, основними критеріями системної важливості банків є загальний обсяг активів, зобов’язань юридичних і фізичних осіб, обсяг міжбанківського кредитування та кредитування найважливіших секторів економіки.

Метою запровадження постанови №863 «Про затвердження Положення про порядок визначення системно важливих банків» є встановлення методики визначення системно важливих банків, діяльність яких впливає на стабільність банківської системи.

Водночас, у НБУ зазначають, що віднесення банків до системно важливих не зумовлює обов’язкового ухвалення рішення про участь держави в капіталі цих банків.

Прес-служба також повідомляє, що НБУ найближчим часом завершить розробку нормативно-правових актів щодо регулювання та нагляду за системно важливими банками, які, зокрема, передбачають додаткові вимоги до капіталу таких банків.

XS
SM
MD
LG