Доступність посилання

ТОП новини

Студенти з Донбасу зустрічаються з воїнами УПА – героями кінострічок


Студенти з Донбасу зустрічаються з упівцями – героями кіно
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00

Молоді активісти з семи міст Донбасу за кілька днів перебування на Прикарпатті мають змогу зустрітися з учасниками національно-визвольних змагань. У рамках проекту «Долаємо міфи: молодь Донбасу святкує Різдво в Карпатах з героями документальних фільмів про боротьбу за свободу» на Івано-Франківщину приїхали волонтери молодіжної громадської організації «Студентське братство», діти політв’язнів «ДНР», юні герої проекту «Хоробрі Серця».

За словами представниці «Студентського братства» Уляни Ковальчук, вони «приїхали з бажанням відчути незламний дух людей, котрі боролися за незалежність і волю рідної країни, перейняти національні традиції святкування Різдва і розвінчати міфи про воїнів Української повстанської армії».

Першою стала зустріч з героєм фільму «Війна Мирослава Симчича». Учні і студенти з Донбасу зустрілися з ним у понеділок в музеї історії міста Коломиї. Того дня легендарному сотенному УПА, який 32 роки провів у тюрмах і концтаборах, саме виповнилося 92 роки. Молодь привітала ветерана, а він наголосив, що «головне завдання сьогодні – зберегти єдність України».

У програмі перебування на Прикарпатті ще два знайомства молодих людей з Донбасу зі старенькими героями фільмів «Я і є вона» – Василиною Івасишин з села Яблуниця та Євгеном Грицяком зі Снятина, – героєм фільму «Загадка Норильського повстання».


XS
SM
MD
LG