Доступність посилання

ТОП новини

Агентство Fitch знижує рейтинг Росії і дає негативний прогноз


Рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило сьогодні, що знижує довгострокові рейтинги Росії в іноземній і національній валюті на одну позначку, з «BBB» до «BBB−».

Так само знижені й деякі інші рейтинги Росії. При цьому, зазначило агентство, прогноз негативний.

Позначка «BBB−», за системою агентства Fitch, є останньою, яка ще визначається як «добрий кредитний рейтинг». Наступний за нею рівень, «BB+», є вже «спекулятивним».

Агентство заявляє, що серед головних причин такого зниження стали значно погіршені з середини минулого року економічні перспективи Росії через значне зниження ціни нафти і вартості рубля, різке зростання відсоткових ставок, а також вплив західних санкцій. За оцінками агентства, цього року російська економіка скоротиться на 4 відсотки (попередній прогноз передбачав скорочення на 1,5 відсотка), і зростання може не повернутися аж до 2017 року.

Крім того, додають у Fitch, валютні резерви Росії скорочувалися швидше, ніж прогнозувало агентство, і це скорочення триває; на кінець минулого року ці резерви скоротилися більш як на 120 мільярдів доларів порівняно з кінцем позаминулого року.

Інші провідні рейтингові агентства нині теж мають для Росії негативний прогноз розвитку її рейтингів.

XS
SM
MD
LG