Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Савченко перевіряє інформацію про її переведення до іншого СІЗО


Ув’язнену в Росії українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко могли перевести до спецблоку (лікарні) СІЗО «Матросская тишина». Про це у своєму Twitter з посиланням на російські ЗМІ написав адвокат льотчиці Марк Фейгін.

«Зараз ми перевіряємо інформацію про переведення Надії до лікарні «Матросская тишина». Якщо це так (чому ми дізнаємося зі ЗМІ?), то це дуже погано», – написав Фейгін.

Він заявив, що Савченко розцінюватиме примусове годування як тортури.

«Вона спеціально сказала мені, що порве зонд. Будемо наполягати на терміновому побаченні з підзахисною і попереджаємо ФСВП про серйозні наслідки примусового годування», – заявив Фейгін.

Водночас в московському управлінні Федеральної служби виконання покарань спростували інформацію про переведення української льотчиці до СІЗО «Матросская тишина».

«Савченко продовжує залишатися під вартою в СІЗО №6 УФСІН в Москві (так званий жіночий ізолятор)», – про це передає агенство «ТАСС» із посиланням на керівника прес-служби відомства Сергія Циганкова.

Українська льотчиця Надія Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли до Росії, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. 27 жовтня 2014 року Басманний суд Москви продовжив термін утримання Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року. 22 грудня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Савченко, і залишив її під вартою. Її утримують у московському СІЗО. 15 грудня Савченко оголосила голодування.

XS
SM
MD
LG